ٍ
رویدادهاAmerica آمريكا

دکتر ذاکره حکمت شهروند افغانستان برندۀ جایزۀ شجاعت وزارت خارجه آمریکا

جوایز بین‌المللی زنان شجاع؛ وزیر امور خارجۀ ایالات متحده که اکنون در هفدهمین سال خود قرار دارد، از جمله امسال به داکتر ذاکره حکمت شهروند افغانستان مقیم ترکیه اهدا شد. به نقل از وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا این جایزه همه سال از زنانی از سراسر جهان که در دفاع از صلح، عدالت، حقوق بشر، برابری و مساوات جنسیتی، و توانمندسازی زنان و دختران، در نهایت تنوع، اغلب با به خطر انداختن خود و فداکاری‌های عظیم شخصی، شجاعت، قدرت، و رهبری استثنایی از خود نشان داده‌اند، قدردانی می‌کند.

ذاکره حکمت، که در زمان تولد یک آوارۀ داخلی در استان غزنی افغانستان بود، دورۀ دبیرستان را در دورۀ اول حکومت طالبان، مخفیانه به پایان رساند. او پس از برنده شدن یک بورسیۀ آموزشی برای تحصیل در ترکیه، سرانجام در سال ۲۰۱۸ در رشته پزشکی فارغ التحصیل شد. دکتر حکمت در طول دوران تحصیل پزشکی، داوطلبانه با سازمان‌های کمک‌رسانی به پناهندگان همکاری کرد. آن جا بود که او به نیاز موجود برای پشتیبانی از حقوق گروه‌های پناهنده به حاشیه رانده شده و دسترسی آنها به خدمات پی برد. او در سال ۲۰۱۴ در یک دفتر یک اتاقه در ترکیه « انجمن همبستگی پناهندگان افغانستانی» را تأسیس کرد و از آن زمان تا کنون در آن جا به طور خستگی‌ناپذیر برای دفاع از حقوق همۀ پناهندگان و زنان تلاش کرده است. او، به عنوان یکی از معدود رهبران زن یک سازمان اجتماعی در ترکیه که رهبری آن بر عهده پناهجویان است، از دولت و مردم ترکیه خواست کسانی را که در نتیجه جنگ و اذیت و آزار، به ویژه پس از سقوط کابل به دست طالبان در تابستان ۲۰۲۱ گریخته‌اند، فراموش نکنند و به آنها یاری برسانند. به لطف تلاش‌های دکتر حکمت، بسیاری از افغانستانی‌ها به ویژه زنان، دختران، و اقلیت‌ها از محافظت‌های ارائه‌شده به پناهجویان و پناهندگی، برخوردار شده‌اند.

وزارت امور خارجۀ امریکا از مارچ ۲۰۰۷ تاکنون با اهدای این جوایز از بیش از ۱۸۰ زن از بالغ بر ۸۰ کشور قدردانی کرده است. نمایندگی‌های دیپلماتیک ایالات متحده در خارج از کشور یک زن شجاع را از کشورهای میزبان مربوطه خود نامزد می‌کنند و نامزدهای نهایی توسط مقام های ارشد این وزارتخانه برگزیده و تایید می‌شوند. پس از برگزاری مراسم جوایز بین‌المللی زنان شجاع، برندگان در یک مبادلۀ حضوری « برنامه بین‌المللی برای رهبران بازدیدکننده» (آی‌وی‌ال‌پی) برای ارتباط با همتایان آمریکایی خود در شهرهای سراسر ایالات متحده و تقویت شبکه‌های جهانی رهبران زن، شرکت خواهند کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا