آمریکا؛ تهران، کابل، بدخشان وکوکچه را به هم رساند
کورش بدخشان که اکنون مدیریت یکی از رستوران های مجلل ایتالیایی را برعهده دارد، رستوانی که در حومهء واشنگتن دی سی از سابقه و اعتبار ویژه ای برخورداراست.آقای کورش بدخشان آمریکایی – ایرانی تبار مدیر این رستوران می گوید:« این بزرگراه 270 طرف کمپ دیوید می رفت، جایی که روسای جمهور آمریکا برای رخصتی های خود به آن جا می رفتند. درگذشته روسای جمهور ایالات متحده از این مسیر به وسیله ء ماشین می رفتند واز کنار این رستوران می گذشتند، به دلیلی که این غذاهای این رستوران را دوست داشتند،توقف می کردند وبرای خوردن غذا می آمدند. آن ها شام یا نهار خودرا اینجا می خوردند، اینجا نام دیگری داشت ومشهور شد به رستوران روسای جمهور ولی بعد که وضعیت عوض شد،چون روسای جمهور به خاطر امنیت از پرواز چرخ بال برای رفتن به کمپ دیوید استفاده می کردند.»
فضای بزرگ این رستوران کهن مملو از عکس ها وتاریخچهء حضور کسانی است که در طول دهه ها به این جا رفت وآمد داشتند. ازچهره های مشهور موسیقی آمریکا تا روسای جمهور از جان اف کندی رییس جمهور سابق وفقید این کشور تا روسای جمهور وسیاست مداران وچهره های مختلف ایالات متحده وبا یک گردش کوتاه در بخش های مختلف این مجموعه به وضوح قدمت واعتبار را می توان دید. بخشی از سازه های رستوران از جمله قسمت بار آن از یک کلیسای اتریشی واز چهارصد سال پیش می آید. این شیشه کاری از شیکاگو به اینجا منتقل شده است. فضای قدیمی این رستوران بنا به فرهنگ ایتالیایی برای خانواده ها طراحی شده تا درفضای مشترک دور هم باشند وغذاهای ایتالیایی بخورند.
اما چی گونه یک ایرانی به این رستوران معتبر راه یافت ومالک ومدیر آن شد. آقای بدخشان می گوید او درسال 1977 ودوسال پیش از انقلاب ایران به آمریکا آمده است وپس از انقلاب نیز در دوره نخست وزیری مهدی بازرگان به تهران رفته وحتا در ریفراندم جمهوری اسلامی ایران شرکت جسته ورای داده است. او برای تحصیل به این کشور آمده واز دانشگاه یو دی سی درپای تخت ایالات متحده، در رشته مهندسی میکانیک درس خوانده واز آن فارغ شده است. او می گوید که به خاطر ادامه ء تحصیل در آمریکا وهم زمان با انقلاب ایران به دلیل اینکه فرستادن پول از ایران با مشکل روبرو شد. مجبور شد هم زمان با تحصیل در دانشگاهی در واشنگتن دی سی به کار روی بیاورد وهم زمان در رستوران ها وهوتل های این شهر دنبال کار باشد. آقای بدخشان می گوید در رستوران ها وهوتل های بسیاری دراین منطقه از آمریکا کار کرده است واز دوران تحصیل کارش این شده ومسیر زندگی اش را از رشته ء تحصیلی مهندسی میکانیک به رستوران داری وهوتل داری تغییر داده است.او می گوید زمان در رستوران کار می کرده که جورج بوش پدر رییس سیای آمریکا بوده و از او نیز بارها پذیرایی کرده است.
آقای بدخشان پس از تجربه گسترده در هوتل داری وکار ومدیریت رستوران ها در سال 2000 این مجموعه رستوران مجلل وقدیمی را خریده است.رستورانی ایتالیایی که سابقه واعتبار بسیاری دارد.
بدخشان وکوکچه
دو نام بدخشان وکوکچه در افغانستان معرف ویاد آور استانی دراین کشور ورودخانه ای است که از میانه ء آن می گذرد. بدخشان با لعل فراوان ووجود ناصر خسرو قبادیانی در فرود پامیر مشهور است ورود خانه ء کوکچه از میانه ء بدخشان می گذرد. از قضا طبیعیت پا درمیان نهاده وچنان که آن بدخشان جغرافیایی وکوکچه طبیعی را به هم رسانده است، آقای بدخشان را نیز به خانم کوکچه رسانده است. آقای بدخشان تهرانی وایرانی الاصل آمریکایی در سال 1988 با خانم برین کوکچه کابلی الاصل افغانستان تبار آشنا شده وازدواج کرده است. نام فامیلی بدخشان ونام فامیلی کوکچه که پدر خانمش در دیدار از بدخشان افغانستان برای خود انتخاب کرده بود، به قول آقای بدخشان به رسید وجزو اولین ازدواج هایی است که دراین دوره میان شهروندان ایرانی وافغانستان صورت گرفته است.اکنون دو دختر دارد وبا گذشت سالها از زندگی وشهروندی درآمریکا اکنون نوه های مشترک ایرانی – افغانستانی- آمریکایی شان بخشی مهمی از شادمانی زندگی اش تشکیل میدهد.
موفقیت در برنامه ریزی وشناخت ومطالعه از کاری که درمسیر آن قرار می گیرید،به نظرآقای بدخشان مهم ترین بخش راه رسیدن به موفقیت وکامیابی است. او می گوید که خودش به مهندسی میکانیک نپرداخت وحتا هم اکنون با وجودی که بیش از چهل سال کارش رستوران داری بوده، درخانه اش به دلیل علاقه به میکانیک کارهایی” برای خودش” می کند.توجه به تحصیل ودانش را از رمز های موفقیت وتغییر اجتماعی واقتصادی می داند.برنامه ریزی وآینده نگری را بخش مهمی از موفقیت می داند. او به اجتماع ایرانی اشاره می کند که جامعهء موفق ایالات متحده آمریکا هستند. چه آنهایی که از صفر شروع کردند وبه موفقیت های گسترده ای رسیدند وبه آمریکا را زمینه ء بسیار مناسبی برای موفق شدن مهاجران می داند. به قوانین سرمایه گذاری مناسب ایالات متحده ومشوق ها وحمایت های گسترده این کشور برای سرمایه گذاری اشاره می کند ومی افزاید که شرق واروپا نتوانسته اند برای سرمایه گذاران وفعالان اقتصادی زمینه مناسبی فراهم کنند اما ایالات متحده برای این کار سرزمین ایده آلی ست.