ٍ
جامعه
موضوعات داغ

عفو بین‌الملل موارد ازدواج اجباری زنان و دختران با اعضای تالبان را مستند کرده است

جنگ علیه زنان: محدودیت های تالبان «جنایت بین المللی» است

«عفو بین‌الملل همچنین موارد ازدواج اجباری زنان و دختران با اعضای تالبان را مستند کرده است. این گزارش می‌گوید کسانی که از چنین ازدواج‌هایی امتناع می‌کردند «در معرض ربودن، ارعاب، تهدید و شکنجه قرار گرفتند».

عفو بین الملل و کمیسیون بین المللی حقوقدانان می گویند که سرکوب حقوق زنان افغانستان توسط تالبان می تواند آزار جنسیتی باشد. گروه های حقوق بشر، محدودیت های شدید اعمال شده بر زنان و دختران توسط تالبان در افغانستان را به عنوان آزار و اذیت جنسیتی محکوم کرده اند که بر اساس قوانین بین المللی جنایت علیه بشریت است.

عفو بین‌الملل و کمیسیون بین‌المللی حقوق‌دانان (ICJ) در یک گزارش جدید تأکید کرده اند که چگونه سرکوب حقوق زنان افغانستان توسط تالبان، همراه با «حبس، ناپدید شدن اجباری، شکنجه و سایر بدرفتاری‌ها» می‌تواند آزار و اذیت جنسیتی تحت عنوان جنایت بین‌المللی باشد.به گزارش الجزیره:

اگنس کالامارد، دبیر کل عفو بین‌الملل گفته است، آنچه در افغانستان روی می‌دهد «جنگ علیه زنان» است که به «جنایت بین‌المللی» است که «سازمان‌یافته، گسترده و سیستماتیک» است.او بدون اشاره به جزئیات، از جامعه بین المللی خواست تا «این سیستم ستم و آزار جنسیتی» را از بین ببرد.

علی رغم وعده‌های اولیهء در مورد یک حکومت معتدل‌تر، تالبان بلافاصله پس از تسلط ، شروع به اعمال محدودیت‌ها بر زنان و دختران کردند و آنها را از حضور در مکان‌های عمومی و بیشتر مشاغل منع کردند و تحصیل دختران بعد از صنف ششم را ممنوع کردند. این اقدامات به حکومت قبلی تالبان در افغانستان در اواخر دهه 1990 بازمی گردد، زمانی که آنها تفسیر دقیق خود را از قوانین اسلامی نیز تحمیل کردند.

فرامین خشن تالبان اعتراض بین المللی را علیه این گروه که قبلاً طرد شده بودند، برانگیخت،چنانچه دولت آنها به طور رسمی توسط سازمان ملل و جامعه بین المللی به رسمیت شناخته نشده است. در گزارش سازمان عفو ​​بین‌الملل و دیوان بین‌المللی دادگستری با عنوان جنگ تالبان علیه زنان: جنایت علیه بشریت آزار و اذیت جنسی در افغانستان، به اساسنامه دیوان بین‌المللی کیفری اشاره شده که آزار و شکنجه جنسیتی را به عنوان جنایت علیه بشریت فهرست می‌کند.

در این گزارش، سانتیاگو آ کانتون، دبیر کل دیوان بین‌المللی دادگستری، گفته است که اقدامات تالبان از چنان «عظمت، گرانی و ماهیت نظام‌مندی» برخوردار است که «جنایت علیه بشریت آزار و اذیت جنسیتی» محسوب می‌شود. هر دو سازمان از دادگاه کیفری بین‌المللی خواستند تا این جنایت را در ادامه تحقیقات خود در مورد آنچه در افغانستان اتفاق می‌افتد گنجانده و اقدامات قانونی را انجام دهد. آنها همچنین از کشورها خواستند که “از صلاحیت قضایی جهانی استفاده کنند” و تالبان را بر اساس قوانین بین المللی پاسخگو بدانند.

این گزارش همچنین تالبان را متهم کرده است که زنان و دخترانی را که در تظاهرات مسالمت‌آمیز شرکت کرده‌اند، با بازداشت، ناپدید کردن اجباری و شکنجه در زندان مورد هدف قرار داده‌اند. تالبان همچنین آنها را مجبور به امضای “اعترافات” یا “توافقنامه” برای عدم اعتراض مجدد کرده است.

عفو بین‌الملل همچنین موارد ازدواج اجباری زنان و دختران با اعضای تالبان را مستند کرده است. این گزارش می‌گوید کسانی که از چنین ازدواج‌هایی امتناع می‌کردند «در معرض ربودن، ارعاب، تهدید و شکنجه قرار گرفتند». در این گزارش به پرونده یک دختر 15 ساله اشاره شده است که در ماه آگست 2021 علی رغم مخالفت خانواده اش در ولایت تخار مجبور به ازدواج با یک شخصیت تالبان شده است.

در این گزارش آمده است که تالبان همچنین روزنامه نگاران، جامعه LGBTQ، فعالان حقوق بشر و اقلیت های قومی را هدف قرار داده است.عفو بین‌الملل و دیوان بین‌المللی دادگستری همچنین خلاصه‌ای از یافته‌های گزارش را با وزارت خارجه منصوب شده از سوی تالبان در کابل به اشتراک گذاشتند و خواستار پاسخ شدند. اما هیچ پاسخی دریافت نکردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا