ٍ
سیاست

اولین اقدام انقلابی هفت ثوری ها؛ کشتار داود خان وخانواده اش

کودتای هفت ثور که حزب دمکراتیک خلق افغانستان  آن را انقلاب کبیر هفتم ثور می نامید، درنخستین روزپیروزی خود رئیس جمهور وقت افغانستان وخانواده اش را در ارگ شاهی کشت. این کودتا که بعدا با حضور واشغال شوروی درافغانستان ادامه یافت به جنگی طولانی منجر شد که دست کم گفته می شود یک میلیون شهروند افغانستان درجریان آن کشته ودست کم پنج میلیون آواره شدند. نخسیتن کشتار کودتاچیان ویا انقلابیون طرف دار شوروی پس از پیروزی کشتار تکان دهندهء محمد داود خان رئیس جمهوری وقت وخانواده اش بود. داودخان به دلیل اجرای طرح های توسعه درکشور از چهره های خوش نام تاریخ معاصر افغانستان به حساب می آید.

محمد داوود خان متولد ۲۷ سرطان ۱۲۸۸ پایه‌گذار نوعی جمهوری در افغانستان و نخستین رئیس‌جمهور افغانستان از ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۷ بود. او همچنین در بین سال‌های ۱۳۳۲ تا ۱۳۴۲ نخست وزیر افغانستان بود. داوود خان در کودتایی بدون خونریزی در سال ۱۳۵۲ نظام پادشاهی در افغانستان را که در آن زمان توسط پسرکاکایش (پسرعمویش) محمدظاهر شاه اداره می‌شد، سرنگون ساخت و جمهوری افغانستان را شکل داد و خود را به عنوان رئیس‌جمهور افغانستان اعلام کرد.

او سمت رئیس‌جمهوری را تا روز ترورش توسط حزب دموکراتیک خلق افغانستان درهفتم ثور 1357 که به عنوان انقلاب با کودتاب هفت ثور شناخته می‌شود، برعهده داشت. حزب دموکراتیک خلق افغانستان پس از کشمکش‌های طولانی او را همراه با تمام اعضای خانواده‌اش در ارگ ریاست‌جمهوری ازبین برد و پیکرهای آن‌ها را در مکانی ناشناس به صورت دسته‌جمعی خاک نمود. سی سال بعد (در سال ۱۳۸۷ خورشیدی) با شناسایی بقایای پیکرهایشان در شرق کابل، دولت وقت افغانستان این پیکرها را در مراسمی رسمی در تپه‌ای در غرب کابل به خاک سپرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا