قرار است در هفته آینده در شهر کابل نمایشگاه کالاهای داخلی افغانستان به منظور حمایت از تولیدات داخلی برگزار گردد. این نمایشگاه از سوی اتاق صنایع و معادن افغانستان در همسویی با وزارت صنعت و تجارت طالبان در کابل سازمان دهی شده و شرکت نمایشگاهی کابل نفیس مسئولیت برگزاری آن را به عهده گرفته است. مدیریت شرکت کابل نفیس در مصاحبه خود با گزارشگر فارسی تایمز گفته است که سر از تاریخ 21 ثور به مدت پنج روز نمایشگاه بین المللی برای تولیدات داخلی تحت عنوان هفته صنعت برگزار می گردد. وی می گوید که در این نمایشگاه کالاهای تولیدی افغانستان به نمایش گذاشته خواهد شد. شرکت کابل نفیس برپایه تبلیغات گسترده در سطح شهر کابل و سایر شهر های بزرگ افغانستان از تمام صنعت گران و تاجران خواسته است که در این نمایش به گونه گسترده سهم بگیرند.
در حالی که بعد از آخرین فروپاشی نظام سیاسی در افغانستان ارکان مهم اقتصادی این کشور، از جمله تولیدات داخلی به شدت ورشکسته یا کاملا متلاشی شده است، بازهم اندک تولیدات که از زیر فشار ها و ناهنجاری های موجود در افغانستان سربلند نموده اند به نمایش گذاشته خواهد شد.
بنابر گزراش ها و پژوهش های اقتصادی که از سوی سازمان های معتبر بین المللی در رابطه به اقتصاد افغانستان صورت گرفته است، نشان می دهد که اکنون تولیدات داخلی افغانستان نسبت به هر زمان دیگر کاهش یافته و بدترین دوران خود را در طول بیست و دو سال اخیر به سر می برد.
پژوهشگران اقتصادی دلایل کاهش تولیدات داخلی افغانستان را ممنوعیت زنان از کار و تحصیل، نبود یک دولت با مشروعیت ملی و بین المللی، فرار مغز ها، فرار سرمایه و حوادث طبیعی می پیندارند. آنها ابراز می کنند که محرومیت زنان از کار و آموزش بزرگ ترین عامل است که تولیدات داخلی افغانستان را کاهش داده و اقتصاد شکننده افغانستان را بیش از بیش متضرر می سازند.
این عامل نه تنها در جریان محرومیت آنها اقتصاد این کشور را متأثر ساخته است بلکه تأثیرات منفی آن روی اقتصاد افغانستان چندین سال آینده نیز خواهد ماند. به هر اندازه که پروسه موجودیت تبعیض علیه کار زنان در افغانستان طولانی تر گردد به همان اندازه اضرار ناشی از آن روی اقتصاد این کشور افغانستان افزایش یافته و بحران اقتصادی در کشور عمیق تر میگردد.
به عقیده اقتصاد دانان باوجود ممنوعیت کامل زنان از کار و آموزش در افغانستان، بیشتر تولیدات داخلی این کشور که قرار است در هفته آینده به نمایش گذاشته شود، بازهم دست ساخته زنان این کشور خواهد بود. این نشان دهنده وابستگی عمیق تولیدات داخلی افغانستان به نیروی زنان این کشور می باشد. پس نه تنها نقش زنان در تولیدات داخلی افغانستان خیلی برجسته است بلکه تولیدات داخلی افغانستان اکثرا وابسته به نیروی زنان این کشور می باشد.