ٍ
رویدادهاسیاست
موضوعات داغ

بازداشت چهار خبرنگار از سوی طالبان درخوست به دلیل نشر موسیقی

این منبع افزود که اداره امر معروف مسؤلان این رسانه‌ها را متهم کرده است که اصول رسانه‌ای تعیین شده «امارت اسلامی» را در برنامه‌های رسانه‌ای خود رعایت نکرده‌اند.

خوست- ریاست امر به معروف در خوست، سخی سرورمیاخیل مدیر مسؤل  رادیو و تلویزیون غرغشت، محمدالدین شاه خیالی مدیر مسؤل رادیو ولس غژ، پامیراندیش مهیدی، مدیر مسؤل رادیو چنار و عبدالرحمان آشنا گزارشگر(نماینده) رادیو نن را بازداشت کرده است. مرکز خبرنگاران افغانستان ضمن ابراز نگرانی از بازداشت این کارمندان رسانه‌ای، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط آنان می‌باشد.

یک منبع در ولایت خوست به مرکز خبرنگاران افغانستان گفت این کارمندان رسانه‌ای عصر روز گذشته به اداره امر به معروف احضار و بازداشت شده‌اند. این منبع افزود که اداره امر معروف مسؤلان این رسانه‌ها را متهم کرده است که اصول رسانه‌ای تعیین شده «امارت اسلامی» را در برنامه‌های رسانه‌ای خود رعایت نکرده‌اند. یک منبع دیگر گفت که مسؤلان محلی امارت در خوست به این رسانه‌ها در مورد چگونگی برنامه‌های اخیر این رسانه‌ها به ویژه نشر موسیقی هشدار داده بودند و احتمال می‌رود دلیل عمده بازداشت این چهار کارمند رسانه، نشر موسیقی باشد.

با وصف این، شبیر احمد عثمانی رئیس اطلاعات و فرهنگ «امارت اسلامی» در خوست گفته است که مدیر مسؤل رادیو و تلویزیون غرغشت و مدیران رادیوهای چنار و ولس غژ و همچنان گزارشگر رادیو نن بازداشت نشده‌اند، بلکه بخاطر «شریک کردن بعضی مسائل مهم ]رسانه ای[فراخوانده شده‌اند.»

مرکز خبرنگاران افغانستان با ابراز نگرانی جدی از بازداشت مسؤلان رادیو تلویزیون غرغشت و رادیوهای چنار و ولس غژ و همچنان گزارشگر رادیو نن، از مسؤلان «امارت اسلامی» در خوست می‌خواهد آنان را هر چه زودتر و بدون قید و شرط آزاد کنند. مطابق با قانون رسانه‌های همگانی، خبرنگاران در انجام کارهای حرفه‌ای خود آزاد هستند و مسؤلان نباید در کار آنها محدودیت خلق کرده و یا آنان را تهدید کنند بلکه باید از آنها حمایت کنند.

این خبرنگاران در حالی بازداشت می‌شوند که ماه گذشته وزارت اطلاعات و فرهنگ امارت طرح پیگیری امور و مسائل مربوط به رسانه‌ها و خبرنگاران در کشور را از طریق کمسییون رسیدگی به شکایات و تخطی‌های رسانه‌ای اعلام کرد. برمبنای این طرح هیچ اداره دیگری حق مداخله در امور رسانه‌ها و کارهای خبرنگاران را ندارد.

مرکز خبرنگاران افغانستان در سال ۱۴۰۱، دست‌کم ۲۳۷ رویداد نقض آزادی رسانه‌ها و خبرنگاران از جمله ۹۴ مورد بازداشت خبرنگاران ثبت کرده است که حداقل در مورد بازداشت‌ها، راه‌کار قانونی پیگیری از طریق کمیسیون رسیدگی به شکایات و تخطی‌های رسانه‌ای را نپیموده است./  مرکز خبرنگاران افغانستان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا