ٍ
رویدادهاسیاست

واکنش ها به تسلیمی طاهر زهیر چه بود؟!

چرا طاهر زهیر حاشیه ساز شد

واکنش ها به تسلیمی طاهر زهیر وزیر ووالی سابق دورهء جمهوریت به طالبان، در فضای مجازی گسترده بود. شماری از اعمال فشارسنگین طالبان برای پیوستن او سخن گفتند وشماری نیز این پرسش را مطرح کردند که چرا او به طالبان تسلیم شده است.  هنوز خود آقای زهیر درخصوص چگونگی دست کشیدن از مبارزه علیه طالبان چیزی نگفته است وطالبان نیز طبیعتا جز نشر عکسی از او به عنوان یک از سران نظامی مخالف خود چیز بیشتری تاحال نگفته اند.آقای ظهیر تنها مقام برجستهء حکومت پیشین بود که از همان ابتدای سقوط از کشور بیرون نشد وعملا در مقابل طالبان اعلام جنگ نمود.آقای ظهیر نزدیک به پنج سال بین سالهای 1394 تا 1399 والی بامیان بود وپس از آن از سال 1399 بود وزیر اطلاعات وفرهنگ افغانستان بود. اما درنخستین روزهای سقوط افغانستان به دست طالبان که همهء مقام ها وهمکاران آقای ظهیر از جمله رییس حکومت، آقای محمد اشرف غنی از کشور فرار کرده بودند،او به مقاومت ایستاد وعکس های مختلفی در ماه های اول ایستاده گی او منتشر شد که نشان دهندهء حضور او در کوه ها وودره های افغانستان بود. درهمان روزها مولوی مهدی مجاهد نیز دیگر فرمانده ای بود که به مقاومت برخواسته بود ولی به هرتقدیر فشار طالبان چنان بود که جان خودرا دراین راه ازدست داد. هم کاران آقای ظهیر دربخش های نظامی ، امنیتی واستخباراتی از مشاور شورای امنیت ملی تا وزیران و بسیاری ازجنرالان و حتافرماندهان پایین رتبه، پیش از سقوط به خارج از کشور فرار کردند.زهیر باآن که سابقهء جنگی ونظامی نداشت، به مقاومت ایستاد وتا اکنون که تقریبا در آستانهء دوسالگی تسلط طالبان برافغانستان هستیم ، او دراین مسیر ایستاده بوده است.

آقای زهیر به عنوان مقامی حکومت پیشین دربرابر طالبان ایستاد، حکومتی که مقام های ارشد تصمیم گیرندهء آن،حتا پیش از سقوط راهی خارج شدند وچه بسا خروج آنان باعث سقوط شد ،چیزی که حالا نویسنده پاکستانی در کتاب خود بدان اشاره می کند وآن، هم آهنگی میان تیم آقای غنی وآقای محب با جناح حقانی ها برای تسلیمی قدرت است.

جنرالانی که یک شبه به رتبه های موجود رسیدند نیز از هزاران کیلومتر دور از تر خاک وکشور وقاره ای که افغانستان درآن موقعیت دارد، گاهی درفیس بوک مبارزه ای می کنند، گاهی عکس شان از کاباره ای درلندن بیرون می شود وگاهی مجالس سیاسی ونظامی شان با فحش ها وناسزاهایی بسیار ، همگانی می شود. همان جنرالانی که مردم به آنان جنرالان پلاستیکی می گویند. به هرحال کارنامه آقای زهیر به عنوان وزیر یا مقام پیشین حکومت مانند هر مقامی دیگر ممکن است مورد نقد باشد ویا نباشد. ممکن است مسایل دیگری پشت پرده اتفاق افتاده باشد ویا هر چیزی دیگری بعداز این اتفاق بی افتد. اما اگر از طاهر زهیر سوال شود که چرا به طالبان تسلیم شدی؟ می تواند بپرسد شما از کجا تماس میگیرید؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا