فراخوان ” وحدت نیروهای ملی مترقی و آگاه علیه گروه بنیادگرای دینی اسلامی و فاشیست طالبان” از شهروندان افغانستان خواسته است تا برای مبارزه با آنچه که بنیاد گرایی وفاشیسم درافغانستان خوانده است متحدانه عمل کنند. دراین فراخوان که دیدگاه “جمعی از نیروهای مترقی” بیان شده، از کسانی که با این خطوط فکری موافق اند خواسته شده تا درلینکی امضاء کنند. دراین متن که آن را که آنجیلا غیور فعال مدنی وسیاسی منتشرکرده آمده است:
“فراخوان
وحدت نیروهای ملی مترقی و آگاه علیه گروه بنیادگرای دینی اسلامی و فاشیست طالبان
نزدیک به دو سال از حاکمیت بنیادگرای دینی اسلامی و تئوکراتیک طالبان میگذرد. در این دوره این گروه بنیادگرا هر نوع ظلم و ستمی را علیه مردم تحت ستم افغانستان انجام داده و زنان را تا سرحد بردگی فروکاسته است
در چنین شرایطی جامعه جهانی علیه این گروه بنیادگرا و جنایتکار برخوردی دوگانه داشته است، حتی حاضر شده است که در مقابل این گروه از موازین حقوق بشری نه تنها قدمی عقب بگذارد، بلکه تمام موازین حقوق بشری که توسط این گروه نقض شده است را نادیده گرفته است.
ما آگاهیم که این برخورد جامعه جهانی که نتیجه رقابت بین کشورهای ابرقدرت است، همیشه از مردم بیگناه جهان قربانی میگیرد. اما این بار مردم افغانستان چنین اجازهیی به هیچ نیروی داخلی و خارجی نمیدهند که با سرنوشت مردم افغانستان بخصوص زنان بازی کرده و زنان را تا سرحد بردگی فروبکاهند. ما به دلایل زیر طالبان را نه تنها به رسمیت نمیشناسیم، بلکه هرگونه مذاکره و مصالحه و گفتوگو با این گروه بنیادگرای دینی اسلامی را خیانت به مردم افغانستان دانسته و محکوم میکنیم:
گروه بنیادگرای دینی اسلامی طالبان مرتکب جنایت جنگی شده و هنوز رهبران آن محاکمه نشدهاند؛
گروه بنیادگرای دینی اسلامی طالبان به دلیل ایدیولوژی بنیادگرایی خود تحت هیچ عنوانی نمیتواند و نمیخواهد برای زنان حقوق انسانی قایل شود که نه تنها حق زنان است، بلکه امر ضروری برای یک جامعه دموکراتیک است؛
گروه بنیادگرای دینی اسلامی طالبان، در گذشته و حال مرتکب ستم ملی بر تمام ملیتهای تحت ستم افغانستان شده است؛
گروه بنیادگرای دینی اسلامی طالبان با ایدیولوژی بنیادگرایی که دارد، بستر مناسبی را برای رشد دیگر نیروهای بنیادگرای دینی مانند داعش را مساعد میسازد؛
گروه بنیادگرای دینی اسلامی طالبان نه تنها هیچ یک از موازین حقوق بشری را قبول نداشته، بلکه در تلاش است، تا قوانین قرون وسطی خود را بر مردم بخصوص زنان تحمیل کند.
بناً از تمام افراد، نیروها، سازمانها و احزاب ملی مترقی و آگاه و سراسر جهان که مرتکب جنایت علیه مردم نشده و واقعا عشق مردم را در دل دارند میخواهیم نه تنها در مقابل طالبان و دیگر گروهها بنیادگرای دینی اسلامی و نیروهای وابسته به کشورهای بیگانه با تمام نیروی مبارزه کنند، بل براساس هشت شکاف اجتماعی:
ستم بر زنان؛
ستم ملی؛
جنگ نیابتی اشغال مستقیم و جنگسالاری؛
فقر؛
ستم برکودکان؛
نبود آزادی اندیشه، عقیده و بیان؛
ادغام دین و دولت؛
پناهندگی یا مهاجرت اجباری