ٍ
جامعه
موضوعات داغ

اروپا (صفراعشاریه یک درصد) پناهجویان افغانستان را اسکان داده است

تنها 271 شهروند افغانستان در سال 2022 در اتحادیهء اروپا اسکان داده شدند این رقم 0.1 درصد از 270000 نفری است که به حمایت نیاز دارند.

تنها 271 شهروند افغانستان در سال 2022 در اتحادیهء اروپا اسکان داده شدند این رقم 0.1 درصد از 270000 نفری است که به حمایت نیاز دارند. گاردین گزارش داده است که کمیته بین‌المللی نجات رهبران اتحادیه اروپا را به “بی‌توجهی سرسام‌آور” نسبت به پناهجویان افغانستان متهم کرد و بسیاری از آنها در شرایط “شبیه زندان” در جزایر یونان به دام افتاده‌اند.

کمیته نجات بین‌المللی در گزارشی ادعا می‌کند که کشورهای عضو اتحادیه اروپا “به طور مداوم” به وعده‌های قانونی اسکان مجدد ناکام مانده‌اند و بسیاری از  پناه جویان افغانستان که به مرزهای اتحادیه اروپا می‌رسند، دوباره “آسیب‌پذیر” شده‌اند.

این سازمان ادعا می کند که حتی یک نفر براساس طرحی که در سال 2021 در آلمان برای اسکان مجدد 1000 شهروندافغانستان در ماه ایجاد شده بود، وارد نشده است، در حالی که ایتالیا فقط نیمی از پناهجویانی را که وعده داده بود پذیرفته است. بین سال‌های 2021 تا 2022، حدود 41500 شهروندافغانستان در معرض خطر به اتحادیه اروپا پذیرفته شدند که بسیاری از آنها از طریق تخلیه اضطراری موقت در آگست 2021 انجام شده‌اند. گزارش‌های IRC می‌گویند: «در حالی که IRC از هر یک از این تلاش‌ها استقبال می‌کند، این ارقام بسیار ناکافی است».

برخی کشورها از زمان سقوط کابل و تصرف کشور توسط طالبان، اصلاً هیچ شهروندافغانستان را نپذیرفته اند. بر اساس گزارش آن، دو سال است که پناه جویان برای رسیدن به امنیت دراروپا تلاش می کنند.

در این گزارش آمده است که بسیاری از آنها «در شرایط نامساعد و زندان مانند» در اردوگاه‌های جزایر یونان «به دام افتاده‌اند .از ورود آنها به جوامع محلی جلوگیری می‌شود و سلامت روانی آنها از بین می رود.»نویسندگان این گزارش همچنین دریافتند که بیش از 90 درصد از پناه جویان افغانستان که توسط تیم‌های سلامت روانی IRC در لسبوس و آتن حمایت می‌شوند، علائم اضطراب و 86 درصد افسردگی را در سال منتهی به مارچ 2023 تجربه کرده‌اند. دیوید میلیبند، رئیس کمیته بین‌المللی نجات گفته است: «این گزارش بی‌توجهی سرسام‌آور به پناه جویان افغانستان توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا را نشان می‌دهد و آنها را در هر مرحالی از سفرشان برای رسیدن به کشوری امن، در معرض خطر قرار می‌دهد.

در حالی که برنامه‌های برخی دولت‌ها برای رساندن شهروندان افغانستان به امنیت با تأخیرها و موانع مکرر مواجه شده است، سایر کشورها به هیچ وجه تعهدی نداده‌اند.او گفته است که استقبال کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای بیش از 8 میلیون نفری که از اوکراین فرار کردند نشان داد که این کشور توانایی ارائه خدمات را دارد.میلیبند افزوده است که: «بهانه ای برای رفتار متفاوت با شهروندان افغانستان و پناهندگانی که مجبور به ترک خانه های خود در جاهای دیگر شده اند وجود ندارد».گزارش IRC بر فقدان راه های امن برای پناهندگان تمرکز دارد، اما به نظر نمی رسد که منعکس کننده تلاش های گسترده تر در کشورهایی مانند آلمان برای حمایت از پناه جویان افغانستان باشد. در ماه مارچ، اداره آمار ملی آلمان، ، اعلام کرده است که در سال 2022، 286000 اتباع افغانستان وارد این کشور شده و ثبت نام کرده اند.با این حال، این کشور با انتقادهای داخلی مواجه شده است که به قول های خود بسیار کند عمل کرده است.یکی از پناهندگانی که برای گزارش IRC مصاحبه کرده، گفته است که “امید زیادی” به اسکان مجدد در آلمان دارد، اما این روند که موفقیت آمیز بود، دو سال و نیم طول کشید.IRC از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته است تا “مسیرهای حفاظتی” را افزایش دهند و هدف خود را برای اسکان مجدد 42500 پناهجوی افغانستان، طی پنج سال آینده “حداقل” در نظر بگیرند.

به نظر می رسد داده های بریتانیا، که به دلیل عدم اجرای طرح های اسکان مجدد مورد انتقاد دائمی قرار دارد، نشان می دهد که این کشور بهتر از بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا عمل می کند.داده‌های دولت بریتانیا که هفته گذشته به‌روزرسانی شد، نشان داد که به کمتر از 13000 شهروند افغانستان تحت دو برنامه اسکان مجدد و جابجایی بریتانیا مرخصی اقدام شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا