ٍ
جامعهرویدادها

آیا علی پور یک جنایتکار بود؟

آیا از نظر موسی ظفر، علی پور یک جنایتکار بود؟ آیا جنبش های مردمی و مدنی هزاره ها نباید اتفاق می افتاد؟ این سوال ها باید پاسخ داده شود.

آیا علی پور یک جنایتکار بود؟

حسین پویا

 

نوشته جانداد خان جهانی که از صفحه موسی خان ظفر پخش شده است یک چنین ادعایی را مطرح می کند که گویا او یک جنایت کار بوده است. آیا علی پور یک جنایتکار بود؟ آیا چرخبال دولتی توسط او و نیرو هایش سقوط داده شده بود؟ جواب هر دو سوال منفی است‌.

علی پور کی بود: او راننده معمولی موتر های مسافر بری بین کابل و بهسود بود. او هر روز و هر بار شاهد عینی نا امنی راه کابل تا بهسود بود. جوانان هزاره ی زیادی در این مسیر سر بریده شدند. علی پور شاهد پیکر های بی سر و سر های بی تن فراوانی بود که پس از کشته شدن بی رحمانه در دو طرف جاده انداخته می شدند. چه بسا این جوانان را از موتر خود او پیاده کرده و کشته بودند.

علی پور شاهد هجوم همه ساله تعدادی از یک قوم مشخص به نام کوچی بود که در موسم بهار بالای خانه و کاشانه مردم ساکن منطقه هجوم می آوردند. می زدند و می کشتند و تاراج می کردند. این در حالی بود که دولت کابل در جریان همه مسائل قرار داشت و به وظیفه اش عمل نمی کرد. مردم بهسود عملن تنها گذاشته شده و فراموش گشته بودند. برای رسیدگی به نا امنی راه ها و جلوگیری از هجوم همه ساله کوچی ها هیچ گوش شنوایی وجود نداشت.

در چنین شرایطی بود که علی پور شغل اش را ترک کرده و به منطقه رفت و دست به تشکیل جبهه مقاومت زد‌. با وصف این هم بار ها اعلان کرد که من همکار دولت هستم و زمانی که دولت به خواست قانونی و مشروع مردم مبنی بر تامین امنیت راه ها و منطقه عمل کند او سلاح اش را به زمین خواهد گداشت. نیرو های تحت فرمان او توانستند امنیت نسبی را به راه ها برگردانند و جلو تهاجم همه ساله را هم بگیرند.

موضوع سقوط هلی کوپتر دولت از آفتاب روشن‌تر است. علی پور در مصاحبه ایی گفت: هلی کوپتر “شاید” توسط بچه های ما سقوط داده شده باشد و این شاید بهانه بدست دولت و نیرو های دولتی داد تا به بهسود لشکر کشی کنند.

پر واضح هست و بعدن خیلی مستند و تکنیکی ثابت شد که سقوط هلی کوپتر کار نیرو های خود دولت بود‌. مقامات دولتی به شکل بی شرمانه ایی می خواستند با استفاده از احساسات مردم به بهانه سقوط هلی کوپتر بین مردم تاجیک و هزاره دشمنی ایجاد کنند و تا جای زیادی هم موفق شدند. چون سرنشینان چرخبال همه تاجیک بودند و سردمداران حمله به بهسود هم تاجیک بودند.حالا جانداد خان از طریق صفحه موسی خان، علی پور را جنایتکار می خواند و بخشی از تقصیر سقوط دولت را به گردن علی پور و هزاره ها می اندازد.

موسی ظفر به بهانه گفتگو نمی تواند از زیر بار مسئولیت نشر این جعل نامه شانه خالی کند. او باید پاسخگو باشد. مطلب جانداد جهانی در یک نشریه رسمی نه بلکه در صفحه شخصی او نشر شده است.

آیا از نظر موسی ظفر، علی پور یک جنایتکار بود؟ آیا جنبش های مردمی و مدنی هزاره ها نباید اتفاق می افتاد؟ این سوال ها باید پاسخ داده شود.

” width=”18″ height=”18″ />

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا