ٍ
جامعه

قطع کمک ها درغور به دلیل عدم همکاری تالبان؛ سیلاب وفقرشدید

بر اثر باران های سیل آسا و سیلابی که ده ها ولایت افغانستان را درنوردید، دست کم سیزده نفر کشته و ده ها نفر زخمی شدند.بدترین مناطق آسیب دیده در ولایت مرکزی غور بود، یک منطقه دورافتاده و فقیر که در آن حداقل شش نفر جان باختند.سه زن و یک کودک از یک خانواده در روستایی خارج از مرکز استان فیروز کوه جان باختند. صدها شهروندان افغانستان هر ساله در اثر باران های سیل آسا، رانش زمین و سیل کشته می شوند، به ویژه در مناطق روستایی که خانه های ضعیف اغلب در معرض ریزش قرار دارند.

سازمان ملل متحد گفته است که دهه ها جنگ، تخریب محیط زیست و تغییرات آب و هوایی، تعداد فزاینده ای شهروندان افغانستان را در برابر بلایای طبیعی آسیب پذیر کرده است.سیل های اخیر احتمالاً بحران اقتصادی و انسانی ویرانگر در افغانستان را تشدید خواهد کرد، جایی که میلیون ها نفر در آستانه گرسنگی هستند.

مشخص نیست که آیا سیل زدگان در غور کمک های بسیار مورد نیاز را دریافت خواهند کرد یا خیر.

 اما به گزارش رادیو اروپای آزاد:متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، اخیراً گفت که برنامه های کمک رسانی در غور و دو ولایت دیگر توسط واشنگتن و شرکای آن به دلیل “دخالت طالبان در فعالیت های بشردوستانه” متوقف شده است.نظام الدین، یک باشنده غور،  گفته که آنان نیاز به کمک دارند.او افزوده که  حکومت محلی باید به مشکلات مردم رسیدگی کند، خانه های ما ویران شده و مردم کشته شده اند.

مرگ و میر  بالای مادران در افغانستان در کشوری که با تحولات سیاسی، مشکلات اقتصادی و محدودیت‌های فرهنگی تعریف شده است، دسترسی زنان به مراقبت‌های صحی محدود است. در حالی که حکومت طالبان می گوید که تعداد زنانی که در حین زایمان جان خود را از دست می دهند ، افزایش نیافته اما شرایط برای فاجعه مهیا است.

طالبان با استفاده و تعمیر هواپیماهایی که از دولت سابق افغانستان به ارث برده ، در تلاش است تا نیروی هوایی افغانستان را احیا کند. اما کمبود خلبانان آموزش دیده، موجی از تصادفات مرگبار و انزوای بین المللی مانع ازموفقیت این تلاش شده است.

اخیرا دبیرکل شورای پناهندگان ناروی، گفته است که طالبان با مذاکره در مورد اجازه زنان افغانستان به کار درموسسات کمک کننده را پذیرفته اند. آنها صرفا درقندهار این اجازه را داده اند.

در ماه دسامبر، طالبان زنان افغانستان را از کار در سازمان‌های غیردولتی داخلی و خارجی منع کردند، اقدامی که باعث شد سازمان‌های بین‌المللی فعالیت‌های خود را در افغانستان قطع یا پایان دهند.

ایگلند که این هفته با رهبران طالبان ملاقات کرد، گفته که امیدوار است هرگونه اجازه در قندهار در سراسر کشور تسری یابد.ایگلند در 25 مه به رادیو آزادی گفته است: «ما نمی‌توانیم و نمی خواهیم فقط با مردان کار کنیم.”ممنوعیت طالبان برای کار زنان افغانستان برای سازمان های غیردولتی بر ارسال کمک های بشردوستانه از جمله کمک های غذایی به میلیون ها نفر تأثیر گذاشته است.

صدها زن افغانستان که توسط سازمان های غیردولتی خارجی به کار گرفته شده اند، در ارائه کمک های حیاتی در افغانستان بسیار ضروری هستند، جایی که سازمان ملل گفته است که تقریباً سه چهارم جمعیت 40 میلیونی به کمک نیاز دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا