ٍ
America آمريكا
موضوعات داغ

واکنش زلمی خلیل زاد به گزارش واشنگتن پست درمورد گسترش داعش درافغانستان

زلمی خلیل زاد نماینده پیشین ایالات متحده امریکا درامور صلح افغانستان به گزارش اخیر روزنامه واشنگتن پست امریکا که درآن به گسترش داعش در افغانستان تحت تسلط طالبان پرداخته بود واکنش نشان داده است آقای خلیل زاد متنی را درحساب تویتر خود بدین شرح منتشر کرده است:

“چند روز پیش روزنامه‏ واشنگتن پست در صفحه اول خود نوشته بود که «افغانستان دوباره به میدان تروریزم مبدل شده است».‏آنها منبع این قضاوت را یک سند افشا شده پنتاگون قرار دادند. اگرچه، این مبالغه هیجان انگیز غیر موجه است.‏افزایش تروریزم از افغانستان یکی از نگرانیهای های مرتبط با خروج ایالات متحده بود. اما این اتفاق نیفتاده است.‏القاعده به طور قابل توجهی کاهش یافته است و در حال حاضر در ضعیف ترین وضعیت خود در افغانستان است. در مورد داعش-خراسان، طالبان آنها را دشمنان دیرینه خود می دانند و حملات مرگباری را علیه آنها انجام داده و بسیاری از رهبران آنها را کشته اند.

‏داعش-خراسان همچنان یک تهدید است و دیده شود که آیا طالبان می توانند آنها را از بین ببرند یا خیر. طالبان با چالش هایی روبرو هستند. مثلا، افراط گرایان تاجیکستانی توانسته اند به افغانستان رفته و به داعش بپیوند.‏زمانی که نیروهای ما در افغانستان بودند، کنترول مرزهای افغانستان یکی از بزرگترین چالش ها بود. همسایگان به ویژه تاجیکستان، پاکستان و ایران باید سهم خود را برای جلوگیری از عبور تروریست های داعش به افغانستان انجام دهند.‏ایالات متحده و طالبان منافع مشترکی در برابر داعش-خراسان دارند. لذا، نتیجه فعلی این است که از نظر ایالات متحده، وضع در مورد القاعده بهبود یافته است و در مورد تهدید داعش در افغانستان کم و بیش ثابت مانده است.‏زمانی که ایالات متحده هنوز در افغانستان نیرو داشت، داعش-خراسان پلان و قصد داشت به ایالات متحده و غرب حمله کند. به اساس ارزیابی سالانه رئیس استخبارات ملی که در ماه فروری سال جاری منتشر شد، داعش «قصد انجام عملیات علیه غرب را حفظ نموده و به حمله در خارج از افغانستان ادامه می دهد.»‏ما باید طالبان را به تعهدات خود در قبال تروریزم مسؤل نگهداریم. ما باید با نظارت بر تحولات تهدید تروریزم از افغانستان و حفظ توانایی محافظت و دفاع از خود، محتاط باشیم.‏ در عین حال، ما باید در تعامل با طالبان در عرصه مبارزه با تروریزم و ​​منافع ژیوپلیتیکی خود عملگرا باشیم و به ابراز نگرانی های خود در مورد حقوق بشر افغان‌ها ادامه دهیم. ‏تجربه دو سال گذشته بهتر از آن چیزی است که بسیاری انتظار داشتند- بدون تلفات جانی از سوی ایالات متحده و با صرفه‌جویی 40 میلیارد دالری که سالانه برای جنگ در آنجا مصرف می کردیم.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا