ٍ
رویدادها
موضوعات داغ

بیست ویک نفر موافق طالبان به میدل ایست: پس از امضای نامه تحت فشار مردم قرار گرفتیم

کوچی حسن می‌گوید که منتقدان نمی‌توانند واقعیت‌های زندگی درداخل افغانستان را تشخیص دهند.

بیست ویک نفر موافق طالبان به میدل ایست: پس امضای نامه تحت فشار مردم قرار گرفتیم

در حالی که سازمان ملل متحد در قطر نشستی را برای بحث در مورد وضعیت افغانستان تشکیل می دهد، بحث از سوی شهروندان افغانستان در داخل و خارج کشور در مورد تعامل و مذاکره با دولت طالبان در جریان است.

میدل ایست درگزارشی به این موضوع پرداخته که بیست ویک تن از شخصیت های افغانستان ازجمله زنان گفته اند که با وجود همه اختلاف نظرها، گروهی از افراد و سازمان ها در جامعه مدنی، سازمان های کمک رسانی و بخش خصوصی در داخل کشور گفتند که نشست دوحه باید به عنوان فرصتی برای بازنگری در رویکرد جامعه جهانی در قبال افغانستان تحت کنترل طالبان استفاده شود.

 بیست ویک نفر از آنان در نامه ای خطاب به گوترش ، خواستار “رویکردی اصولی، عمل گرایانه و مرحله ای برای تعامل با مقامات طالبان” به منظور مقابله با آنچه که خود سازمان ملل متحد آن را “بحران انسانی ” نامیده است.چهار نفر از 21 امضاکننده – از جمله سه زن که در کمک‌های بشردوستانه کار می‌کنند – به میدل ایست‌آی گفتند که هر چند ممکن است برای کسی خوشایند نباشد، تعامل تنها راه رو به جلو با امارت اسلامی سرسخت است.کوچی حسن، مدیر اجرایی مرکز آموزشی زنان افغان، گفته که این نامه نشان دهندهء “راه حل عملی” برای مسائلی است که 19 ماه زندگی تحت حاکمیت امارت اسلامی ایجاد کرده است.

کوچی حسن گفت زمانی که سند در ابتدا در حال تنظیم بود، همه امضاکنندگان می خواستند اطمینان حاصل کنند که نامه راه حل های عملی ارائه می دهد. او به ما گفت: «غیرممکن است که فقط بگوییم «بیایید آنها را تحریم کنیم، بیایید تحریم کنیم و آنها را نادیده بگیریم»، این یک راه حل مثبت و عملی نیست.

سلیمان بن شاه، معاون سابق وزیر بازرگانی و تحلیلگر بازرگانی،به میدل ایست گفت که با این نامه موافق است زیرا به دنبال بهبود اقتصاد است.

این توصیه‌ها شامل لغو تحریم‌های تراکنش‌های مالی، احیای سیستم پرداخت‌های بین‌المللی سوئیفت، حمایت فنی از بانک مرکزی و آزادسازی میلیاردها دالر دارایی‌های مسدود شده در خارج از کشور است.

بن شاه گفت که این توصیه‌ها نتیجه «ساعت‌های بسیار زیاد کار و مشورت مستقیم با بخش خصوصی افغانستان» است.

بن شاه، که در 19 ماه گذشته به چندین تجارت ،از جمله تلاش‌های تحت رهبری زنان، محلی کمک کرده است، گفت اگر این کشور بخواهد نزدیک به دو سال پس از بازگشت طالبان با قدرت پیش برود، تعامل بین‌المللی با “امارت اسلامی” ضروری است.

خروج ایالات متحده، سقوط حکومت جمهوری اسلامی و بازگشت به حاکمیت طالبان در آگست 2021 باعث فروپاشی اقتصادی در افغانستان شد.اخیراً” امارت اسلامی” از دستاوردهای مالی ای که از طریق مبارزه با فساد و افزایش تجارت، درآمدهای گمرکی و جمع آوری مالیات به دست آورده ، سخن گفته است. با این حال، دولت طالبان در تلاش است تا کاهش شدید کمک های خارجی را از زمانی که جمهوری اسلامی سابق تحت حمایت غرب از قدرت بیرون رانده شد، جبران کند.امادر 24 ساعت پس از انتشار این نامه، مخالفان ، امضاکنندگان را به «لابی‌گر طالبان» و توجه به «منافع شخصی» شان متهم کرده‌اند.منتقدان اتهامات سوء استفاده از طالبان – از جمله محدودیت در آزادی بیان و رسانه ها، قتل های هدفمند و محدود کردن حقوق زنان – را غیرقابل توجیه خواندند.

یکی از امضاکنندگان زن گفت که از زمان انتشار این نامه، او و خانواده اش در معرض آزار و اذیت آنلاین قرار گرفته اند. به همین دلیل او خواست نامش ذکر نشود.یکی دیگر از امضاکنندگان، که به دلیل محدودیت های محل کار نامش فاش نشد، گفت: مردم باید این واقعیت را بپذیرند که در حال حاضر، امارت اسلامی قدرت را به دست دارد.او گفت که زمان “فریاد زدن در خارج از کشور برای منزوی کردن افغانستان” به پایان رسیده است.

کوچی حسن می‌گوید که منتقدان نمی‌توانند واقعیت‌های زندگی درداخل افغانستان را تشخیص دهند.

«آنها نمی دانند زندگی در این 19 ماه گذشته چگونه است. ما انجام می دهیم و به همین دلیل این پیشنهادها را ارائه کرده ایم.»

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا