ٍ
America آمريكارویدادهافرهنگ و اندیشهقلمرو فارسی
موضوعات داغ

مریم جامی دریک رقابت جهانی به دانشگاه کلمبیا راه یافت

مریم جامی هم زمان در دودانشگاه آمریکا پذیرفته شده است

مریم جامی دریک رقابت جهانی به دانشگاه کلمبیا راه یافت

مریم جامی دختر اهل افغانستان همزمان در دودانشگاه معتبر آمریکا پذیرفته شد. او درمقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه کلمبیا پذیرفته شده است،دانشگاه معتبری که سالانه چهار تا پنج بورسیه ء تحصیلی از سراسر جهان می پذیرد. خانم جامی به فارسی تایمز گفت که او درآگست 2022 به آمریکا آمده وکارشناسی ارشد نخست خودرا دررشته ء حقوق از دانشگاه پیتزبورگ پنسلوانیا به دست آورده است. درنوامبر همین سال در رشته حقوق بشر بین الملل در دانشگاه کلمبیا برای یک رقابت سخت وجهانی ثبت نام کرده وکامیاب شده وهم زمان او یک بورسیه درمقطع دکترا در دانشگاه پیترز بوگ درپنسلوانیای آمریکانیز به دست آورده است.

خانم جامی که که دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق از دانشگاه پنسلوانیا است، هم زمان با دوگزینه برای ادامهء تحصیل روبرواست. مقطع دکترا دردانشگاه پنسلوانیا وحقوق بشر بین الملل در دانشگاه کلمبیا، از دانشگاه های معتبر آمریکا وجهان اما او می گوید در دانشگاه کلمبیا برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دوم خود ادامهء تحصیل خواهد داد.

دانشگاه کلمبیا از قدیمی‌ترین و معتبرترین دانشگاه‌های آمریکا و جهان است. براساس آخرین رتبه‌بندی مؤسسه US News، این دانشگاه در حال حاضر پس از دانشگاه پرینستون و هاروارد، سومین دانشگاه برتر آمریکا می‌باشد. آخرین رتبه‌بندی شانگهای (۲۰۲۰) نیز این دانشگاه را بالاتر از دانشگاه آکسفورد، در رتبهء هفتم جهان قرار داده‌است.

این درحالی است که درافغانستان کشوری که مریم جامی از آن می آید، درهمین مدت دوسال طالبان تمامی زمینه های تحصیل وکار را برای دختران وزنان افغانستان ممنوع قرار داده اند.

خانم جامی اما می گوید:” وقتی برای دانشگاه کلمبیا درخواست دادم، فکر نمی کردم که کامیاب شوم، وقتی خبر کامیابی خودرا دریافت کردم واقعا هیجان زده شدم.  به تشویق یکی از دوستان خود به این دانشگاه درخواست داده است. دختران وزنان افغانستان نباید امید خودرا از دست بدهند، او افزود که دخترانی از داخل افغانستان نیز به دانشگاه معتبر آمریکایی پذیرفته شده اند. ” ما توانایی های زیادی داریم، دختران درخواست ورود به این دانشگاه هارا دنبال کنند. منع تحصیل را یک فرصت بدانند ودر ارتقای زبان ومهارت های خود بکوشند. امکان راه یابی دختران افغانستان به دانشگاه های خارج وجود دارد وباید دختران دنبال کنند ونا امید نشوند.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا