ٍ
سیاست
موضوعات داغ

مردم پکتیکا: زنان بیمار را با تراکتور به غزنی می رسانیم، به تالبان بگو که مدرسه دینی چه به درد ما می خورد؟

آنان هجده بیمار زن را از این روستای پکتیا برای تداوی با تراکتور به شهر غزنی آورده اند

مردم پکتیا: زنان بیمار را با تراکتور به غزنی می رسانیم، مدرسه دینی چه به درد ما می خورد؟

واکنش مردم روستای دل ولایت پکتیکا به ساختن مدارس دینی توسط تالبان؛ به تالبان بگوید که مشکلات نسایی ولادی زنان را میتواند عالمان دینی تان حل کنند؟

چندین تن از باشندگان یک روستای دور دست ولسوالی جان خیل ولایت پکتیکا که نام روستای خود را دل معرفی می کنند، هجده بیمار زن را از این روستا برای تداوی توسط تراکتور به شهر غزنی آورده اند. گزارشگر فارسی تایمز به تاریخ 3 جوزا 1402 با این اشخاص در شفاخانه ولایتی ولایت غزنی مصاحبه نموده است . این شهروندان به گونهء دسته جمعی واکنش یکسان نسبت به نبود مراکز صحی و افزایش مدارس دینی در این ولایت دارند. این روستاییان که کاملا بیسواد اند اما کاملا مخالف طرزالعمل دولت تالبانی در قبال خود شان بوده و از افزایش تعداد مدارس دینی دولتی در این ولایت شاکی هستند.

آنها در مصاحبهء خود مکررا و بدون هیچ ملاحظه ای از نبود مراکز صحی و اشخاص متخصص پزشکی به خصوص پزشک زنان در ولایت شان به شدت انتقاد نموده و ابراز می کنند که مدارس دینی هیچ دردی را دوا نمی تواند. یکی از این اشخاص که چهار زن بیمار از خانواده خود را به شهر غزنی برای تداوی آورده است میگوید که “در ولسوالی که ما در آنجا سکونت داریم هیچ متخصص پزشکی برای زنان وجود ندارد. در سراسر این ولسوالی که بزرگترین ولسوالی ولایت پکتیکا به شمار میرود و بیش ترین نفوس را نسبت به تمام ولسوالی های این ولایت دارد تنها یک مرکز صحی فعال است اما در آنجا نیز هیچ پزشک زن وجود ندارد. این مرکز صحی که که از سوی موسسه OHPM تمویل می شود تنها یک نرس و یک واکسناتور دارد و هردوی آن مردهستند. برعلاوه یک کلنیک صحی وزارت صحت عامه نیز در مرکز این ولسوالی وجود داشت اما اکنون هیچ خدمات عرضه نمی کند و تنها یک پیر مرد که نگهبان آن کلنیک است فعلا در آنجا می باشد. بر علاوه در شهر شرنه (مرکز ولایت پکتیکا) نیز به هر شفاخانه که میرویم میگویند در بخش بیماری نسایی ولادی ما کارمند نداریم و بیمار تان را به غزنی یا گردیز ببرید. اما اینها (تالبان) به شدت چندین مدرسه دینی در روستا های مختلف ولسوالی جان خیل افتتاح نموده و کار بر روی آنها به شدت جریان دارد. این مدارس درد کی را میتواند دوا کند؟ برو به تالبان بگو که ما میتوانیم زنان بیمار خود را پیش عالمان دین تان ببریم؟ که شما اینقدر در پی افزایش این مدرسه دینی هستید و میخواهید هرچه بیشتر فرزندان ما عالم دین شود.” هرچند گزارش های زیاد در رابطه به کمبود شدید پزشک زن در ولایت پکتیکا و سایر ولایات افغانستان وجود دارد اما دولت تالبان آموزش را برای تمام زنان و دختران افغانستان کاملا ممنوع نموده است. در مقابل پروژه های زیاد با هزینه چندین میلیون افغانی را برای ساخت مدارس دینی در سرتاسر افغانستان روی دست گرفته اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا