گاردین از امکان بستن دفاتر سازمان ملل متحد درافغانستان درپی عدم موافقت کار زنان دربخش های ملل متحد خبرداده است. گاردین به نقل از مقام های سازمان ملل گزارش کرده است که اگر سازمان ملل متحد نتواند طالبان را متقاعد کند درماه می تصمیم ناگوار ترک افغانستان گرفته خواهد شد.رئیس برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP)گفته است که این هشدار پس از آن صادر می شود که مقامات سازمان ملل ماه ها را صرف مذاکره با رهبران این گروه کرده اند .تهدیدبه بستن دفاتر سازمان ملل متحد درافغانستان در حالی صورت می گیرد که تخمین زده می شود دو سوم جمعیت یا 28 میلیون نفر در سال 2023 به کمک های بشردوستانه نیاز داشته باشند . به گفته گاردین دولت ایالات متحده و سایر اعضای گروه هفت نیز تهدید به قطع کمک کرده اند.طالبان از تغییر موضع خود، که ظاهراً در ماه دسامبر به دستور هیبت الله آخوندزاده، رهبر منزوی شان، اعلام شد، خودداری کرده اند. زنان حدود یک سوم کارمندان کارکنان آژانس های امدادی استخدام شده محلی سازمان ملل متحد درافغانستان را تشکیل می دهند. این فرمان همچنان دسترسی زنان به آموزش را محدود کرده است.
از زمانی که طالبان اعلام کردند زنانی که در سازمان ملل استخدام شده اند، دیگر نمی توانند به کار خود ادامه دهند از سه هزار وسه صد شهروندافغانستان که توسط سازمان ملل متحد استخدام شده اند 2700 مرد و 600 زن – از 12 اپریل تااکنون در خانه های خود مانده اند،. استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد گفته است، اما آنها به کار خود ادامه می دهند و دستمزد دریافت خواهند کرد.
گاردین در ادامه نوشته است که علی رغم وعده های اولیه مبنی بر حکومتی معتدل تر از دوران قبلی طالبان در در دهه 1990، طالبان از زمان به قدرت رسیدن در سال 2021 با خروج نیروهای ایالات متحده و ناتو پس از دو دهه جنگ، یک رژیم خشن تری را تحمیل کرده اند. آنها به برخی از بدنام ترین اعمال خود، از جمله اعدام در ملاء عام و محدودیت های گسترده بر حقوق زنان و تحصیل، بازگشته اند.
اشتاینر گفته است که محدودیتهای بیشتر درجریان این ماه برای کارمندان زن سازمان ملل متحد درافغانستان، به معنای نزدیک شدن به “لحظه بسیار حساسی” است وآن تصمیم به ترک افغانستان است. او گفته است: «بدیهی است که امید و انتظار ما این است که عقل سلیم حاکم شود.»
اعلام امکان خروج سازمان ملل متحد از افغانستان در حالی صورت می گیرد که بر اساس پیش بینی ها خروج سازمان ملل و سایر آژانس ها می تواند زنان و کودکان را بیشتر تحت تأثیر قرار دهد. براساس گزارش گروه بینالمللی بحران در ماه فبروری زنان و دختران اغلب کمترین سهم غذا را در خانوادههای افغانستان دریافت میکنند و در برابر سوءتغذیه و بیماریها آسیبپذیرتر هستند.
هشدار سازمان ملل درحالی است که جایی که برخی آژانس های کمک رسانی تصمیم به تعلیق فعالیت خود درافغانستان گرفته اند.