آزار وبازداشت زنان کارمندسازمان ملل متحد از سوی طالبان
گزارش می گوید که کارمندان زن سازمان ملل در افغانستان مورد آزار و اذیت، بازداشت قرار می گیرند
گزارش سازمان ملل:زنان این سازمان مورد آزار وبازداشت طالبان قرار می گیرند
گزارش می گوید که کارمندان زن سازمان ملل در افغانستان مورد آزار و اذیت، بازداشت قرار می گیرند
سازمان ملل متحد روز سهشنبه اعلام کرد که برخی از زنان افغانستان که در سازمان ملل متحد استخدام شدهاند، از زمانی که طالبان از کار برای این سازمان جهانی منع شدهاند، بازداشت شده، مورد آزار و اذیت قرار گرفته و محدودیتهایی برای رفت و آمد آنها اعمال شده است. به گزارش فرانس پرس:
طالبان در اوایل ماه گذشته به سازمان ملل اطلاع دادند که زنان افغانستانی که در مأموریت سازمان ملل متحد کار میکنند، دیگر نمیتوانند به محل کار خود مراجعه کنند.
سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد: «این جدیدترین اقدام از یک سلسله اقدامات تبعیض آمیز وغیرقانونی است که توسط طالبان با هدف محدود کردن شدید مشارکت زنان و دختران در بیشتر زمینههای زندگی عمومی و روزمره در افغانستان اجرا شده است.» در گزارشی از وضعیت حقوق بشر در این کشور آمده است که طالبان امسال به سرکوب صداهای مخالف، به ویژه کسانی که در مورد مسائل مربوط به حقوق زنان و دختران صحبت می کنند، ادامه دادند.
گزارش سازمان ملل به دستگیری چهار زن در ماه مارچ اشاره کرده که یک روز بعد از در جریان تظاهراتی که درآن خواستار دسترسی به تحصیل و کار بودند و همچنین دستگیری مطیع الله ویسا مسوول یک سازمان مدنی که برای بازگشایی این مرکز فعالیت میکرد، اشاره دارد وهمچنین به بازداشت پریسا مبارز، فعال حقوق زنان و برادرش در ماه فبروری در ولایت تخار پرداخته است.در این گزارش آمده که چند تن دیگر از فعالان جامعه مدنی بنا بر گزارش ها بدون اتهام پس از مدت ها بازداشت خودسرانه توسط استخبارات طالبان آزاد شده اند.
یوناما در این گزارش گفته که این اقدامات اثرات فاجعه باری بر چشم انداز افغانستان برای رفاه، ثبات و صلح خواهد داشت.فیونا فریزر، رئیس حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفته است: «یوناما از افزایش محدودیت ها در فضای مدنی در سراسر افغانستان نگران است.این گزارش همچنین به قتل های فراقانونی مداوم افراد وابسته به دولت سابق اشاره کرده است. بر اساس این گزارش، در 5 مارچ در قندهار، نیروهای طالبان یک افسر پلیس سابق را از خانه اش دستگیر کردند، سپس او را به ضرب گلوله کشتند. در همین ماه در بلخ، یک مقام نظامی سابق توسط افراد مسلح ناشناس در خانه اش کشته شد.
سازمان ملل در گزارش جداگانهای که روز دوشنبه منتشر شد، از طالبان به دلیل اجرای اعدامها، شلاق و سنگسار در ملاء عام از زمان به دست گرفتن قدرت در افغانستان به شدت انتقاد کرد و از حاکمان این کشور خواست تا این اقدامات را متوقف کنند.در این گزارش آمده است که تنها در شش ماه گذشته، 274 مرد، 58 زن و دو پسر در ملاء عام در افغانستان شلاق خورده اند.وزارت خارجه طالبان در پاسخ گفته است که قوانین افغانستان بر اساس قوانین و دستورالعمل های اسلامی تعیین می شود و اکثریت قریب به اتفاق مردم افغانستان از این قوانین پیروی می کنند.