اظهارات آمنه محمد معاون دبیرکل سازمان ملل متحد درمورد نشست آینده پیرامون افغانستان وطرح موضوع به رسمیت شناختن طالبان واکنش های گسترده ای را پی داشت، سازمان ملل متحد به ویژه در هفته های اخیر چالش های عمده ای درافغانستان با طالبان داشت وبراساس گزارش رسانه های بین المللی قرار بود دراول ماه می با دوام مخالفت طالبان درمورد کار زنان شاغل در دفاتر سازمان ملل متحد دراین کشور، فعالیت های مجموع دفاتر سازمان ملل د رافغانستان متوقف شود. این هشدار در جریان دور روز گذشته در رسانه های مختلف بین المللی از جمله گاردین بازتاب یافت. درعین حال روز گذشته زلمی خلیل زاد نماینده پیشین ایالات متحده آمریکا درامور صلح افغانستان در رشته تویتی از برگزاری نشستی پیرامون افغانستان تا دوهفته ء دیگر در دوحه خبر داد وپیشنهادات ومشورت هایی نیز برای این نشست که قرار است با میزبان دبیرکل سازمان ملل متحد انجام شود، ارایه کرد.
پیش از این د رجریان هفته گذشته تام وست نماینده ویژه ایالات متحده در ترکیه وبرخی کشورهای منطقه با شماری از رهبران سیاسی ، فعالان مدنی وسران اقوام افغانستان دیدارهای داشت تاجایی که شورای موسوم به مقاومت در اعلامیه ای گفت که این شورا طرح نجات افغانستان را به آقای تام وست ارایه کرده است واو نیز در رشته تویتی گفت که با رهبران سیاسی افغانستان دیدارهای داشته و دیدگاه مشترک این بوده که راه حل مسایل افغانستان از طریق گفتگو مسالمت آمیز ممکن است ونه جنگ وخشونت. با این همه هم زمان انتشار سخنان معاون دبیرکل سازمان ملل متحد واین بخش از سخنان او که طرح به رسمیت شناختن طالبان درنشست دوحه مطرح می گردد موجی از نگرانی را به وجود آورده است.
علی میثم نظری مسوول روابط خارجی جبهه مقاومت در واکنش به این سخنان گفته است که «جبهه مقاومت ملی» اظهارات معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در مورد نشست بررسی به رسمیت شناختن حکومت طالبان را عمیقا نگرانکننده می داند. آقای نظری همچنان افزوده است که «جامعه جهانی باید یکپارچه با افغانستان از هرگونه تلاش برای مشروعیت بخشیدن به یک گروه تروریستی مخالفت کند. ما مردم افغانستان هرگز این را نمی پذیریم و تا زمانی که طول بکشد مقاومت خواهیم کرد».
با این همه نشستی که با میزبانی سازمان ملل متحد قرار است در دوحه قطر برگزار شود دراوایل ماه می نشان خواهد داد که بحث به رسمیت پذیری طالبان از سوی کشورها وجامعه بین المللی به چه پیمانه جدی است . طالبان در ماهیت وجودی وبه ویژه پس از تسلط دوباره برافغانستان فاقد مشروعیت ملی وبین المللی بوده وبسیاری از سران آنها به عنوان رهبران تروریسم بین المللی شناخته می شوند. حذف زنان ، طیف های وسیع اجتماعی و رفتار خلاف عرف شان این گروه را به یکی از معضلات سیاسی داخلی ومنطقه ای تبدیل کرده است.