ٍ
رویدادهافرهنگ و اندیشه
موضوعات داغ

شصت ودو درصدازدانشجویان دانشگاه قطر دختر هستند

دانش آموزان پذیرفته شدهء امسال این دانشگاه از 99 دبیرستان در 47 کشور جهان هستند و 62 درصد آنها را زنان تشکیل می دهند

در دانشگاه کارنگی میلون در قطر شصت ودو درصد دختران دانشجو مشغول تحصیل اند.

دانش آموزان پذیرفته شدهء امسال این دانشگاه از 99 دبیرستان در 47 کشور جهان هستند و 62 درصد آنها را زنان تشکیل می دهند.دانشگاه کارنگی ملون قطر برنامه های کارشناسی در رشته های علوم زیستی، مدیریت بازرگانی، علوم کامپیوتر و سیستم های اطلاعاتی ارائه می دهد. با وجود اینکه تحصیل دختران دراین کشورحاشیهء خلیج فارس خالی از مشکلات نبوده است اما اکنون  وضعیت متفاوتی از این رهگذر دارد.

هنگامی که دولت قطر مکتب پسرانه خالد بن الولید را در سال 1951 تأسیس کرد، زنی به نام آمنه محمود الجیده از دولت درخواست کرد که مکتب دیگری برای دختران باز کند. درخواست او به دلیل مخالفت شدید جامعه قطر با ایده یادگیری خواندن و نوشتن توسط دختران رد شد. علیرغم واکنش‌ها، آمنه محمود مکتبء خود را در خانه‌اش ایجاد کرد تا دخترانی را که می‌رفتند آموزش دهد. در سال 1953 دولت قطر رسماً مکتب آمنه محمود را به رسمیت شناخت و او را به اولین معلم زن قطری در اولین مکتب دخترانه قطر تبدیل کرد.

در سال 1957 پس از تغییرات فراوان، مکتب آمنه محمود به مکتب ابتدایی بنات الدوحه معروف شد و بیش از 100 دانش آموز دختر در آن تحصیل می کردند. قبل از تأسیس این مکتب، تنها نوع آموزشی که برای زنان وجود داشت، آموزش دینی بود. گزارش سال 81-1980 وزارت آموزش و پرورش نشان داد که 70 مکتب دخترانه با 19356 دانش آموز وجود دارد که نسبت به 50 دانش آموز دختر در سال 1955 افزایش یافته است….

اولین دانشگاه در قطر در سال 1973 افتتاح شد. دانشکده های جداگانه ای برای مردان و زنان فراهم کرد. از 157 دانش آموز ابتدایی، 103 نفر از آنها زن بودند. نسبت دانش‌آموزان دختر به پسر در سال‌های بعد ثابت ماند. شیخه عبدالله المسند اولین رئیس زن این دانشگاه در سال 2003 شد. زنان بیش از 50 درصد از پرسونل دانشگاه را در سال 2008 تشکیل می دادند. تا سال 2012، تعداد دانشجویان دختر تقریباً دو برابر تعداد پسران در دانشگاه ثبت نام شده بود.

اکنون بیش از نیمی از کارمندان وزارت معارف زن هستند. در سال 2008 گزارش شد که نرخ رشد تعداد دانش آموزان دختر از پسران در مدارس دولتی پیشی گرفته است. نرخ حضور زنان در دانشگاه های خصوصی نیز به سرعت در حال افزایش است. برای مثال، در دانشگاه کارنگی ملون در قطر، 57 درصد از دانشجویان زن هستند. در سال‌های اخیر، مسیرهای شغلی تحت سلطه مردان مانند مهندسی و فناوری اطلاعات، مشارکت‌کنندگان زن بیشتری را به خود جذب کرده است. تقریباً 40 درصد از دانشجویان دانشگاه تگزاس A&M در قطر، دانشگاهی که به سمت مهندسی طراحی شده است، زن هستند.

اکثر زنان قطری تحصیلات زنان را به دلایل مختلف مهم می دانند. از جمله موارد پیشرو این است که از خود در برابر طلاق محافظت کنند: بسیاری از زنان جوان قطری نگران افزایش نرخ طلاق در کشور هستند که طی سالیان متمادی به طور قابل توجهی افزایش یافته است و از سال 2007 تا کنون حدود 70 درصد افزایش یافته است. دریافت مدرک اغلب توسط زنان به عنوان روشی برای اطمینان از اینکه، در صورت طلاق، قادر به دستیابی به خوداتکایی مالی هستند، تصور می‌شود. دلیل دیگر درک فزاینده زنان قطری از آموزش به عنوان نوعی توانمندسازی زنان است – این به عنوان فرصتی برای اثبات ارزش خود به جامعه و کسب استقلال واقعی برای خود در نظر گرفته می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا