ٍ
سیاست
موضوعات داغ

‌حقوق‌بشر: بازداشت‌های ظالمانه و ضدِ حقوق‌بشریِ طالبان ادامه دارد

نهادِ استخباراتیِ طالبان به بازداشت، تهدید و شکنجۀ روشنفکران، منتقدین و کارمندان و نظامیانِ دورانِ جمهوریت ادامه می‌دهد.

‌حقوق‌بشر: بازداشت‌های ظالمانه و ضدِ حقوق‌بشریِ طالبان ادامه دارد

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان با صدور اعلامیهء آنچه را ادامهء بازداشت ها،شکنجهء شدید وظلم سیستماتیک بر روشنفکران، اعضای دولت سابق ومخالفان طالبان خوانده به شدت نکوهش کرده وگفته که جهان باید بدانند که عفو طالبان دروغ است. دراعلامیه این کمیسون آمده است:

“اعلامیۀ کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان

در پیوند به ادامۀ بازداشت‌ها و شکنجۀ منتقدین و کارمندانِ دورانِ جمهوریت

 ۱۲ ثور ۱۴۰۲

نهادِ استخباراتیِ طالبان به بازداشت، تهدید و شکنجۀ روشنفکران، منتقدین و کارمندان و نظامیانِ دورانِ جمهوریت ادامه می‌دهد. طالبان در روز نخستِ عیدِ فطر، آقای ذبیح‌الله عیار، شاعر و نویسندۀ اهلِ غزنی را از منزلش بازداشت کرده و به محل نامعلومی انتقال داده‌اند.

همچنان، استخباراتِ طالبان، چهار روز پیش، آقای ذکرالله سربازِ حکومتِ قبلی را بازداشت کرده و تا کنون از سرنوشتش اطلاعی در دست نیست.از سوی دیگر،  منابع موثق به کمیسیون‌مستقل‌حقوق‌بشر می‌گویند که طالبان در شب هفتم ثور سالِ جاری، بانو مهتاب همدرد، پولیسِ حکومتِ پیشین را از منزلش در شهرِ غزنی بازداشت کرده و به‌محل نامعلومی منتقل کرده‌اند.

همچنان، طالبان، جنرال عبدالمناف دره، استادِ سابقِ اکادمیِ پولیس را در کابل بازداشت کرده‌است و تا کنون از سرنوشتش اطلاع دقیقی در دست نیست.از سوی دیگر، تا هنوز از رهاییِ امان‌الدین، یکی از نظامیانِ پیشین که از شش ماه به‌اینسو در بندِ استخباراتِ طالبان است، خبری در دست نیست.با آن‌که امان‌الدین، سه سال پیش از سقوطِ کشور به‌دست طالبان، بنابر مشکلاتی که داشت، صفوفِ پولیس را ترک کرده و به کار و بار آزاد روی آورده بود، بر بنیادِ اطلاعات موثق، به‌گونۀ پیوسته و سیستماتیک موردِ شکنجۀ شدید و بی‌رحمانۀ روانی و فزیکی قرار گرفته‌است. امان‌الدین، از باشندگانِ ولایت پنج‌شیر است، که در کابل زندگی می‌کرد و هیچ ارتباطی با جریاناتِ سیاسی‌ـ‌نظامی نداشت.کمیسیون‌مستقل‌حقوق‌بشر افغانستان، بازداشت‌ها و برخوردهای ظالمانه و ضدِ حقوق‌بشریِ طالبان را نکوهش کرده و خطاب به جهانیان می‌گوید که عفو به اصطلاح عمومیِ طالبان دروغی بیش نیست.

کمیسیون‌مستقل‌حقوق‌بشر افغانستان که مواردِ نقضِ حقوق‌بشر و حقوق‌بشردوستانۀ بین‌المللی در افغانستان را مستندسازی می‌کند، نگرانِ استمرار و عواقبِ ناگوارِ چنین برخوردهای ضدِ حقوق‌بشری است.

کمیسیون‌مستقل‌حقوق‌بشر افغانستان، به‌تکرار گفته‌است که مواردِ نقضِ حقوق‌بشر و حقوق‌بشردوستانۀ بین‌المللی از سوی طالبان، ابعادِ بسیار وسیع و همه‌جانبه دارد و یک‌بارِ دیگر از دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی می‌خواهد تا در مباحثات، مراودات و دیپلوماسیِ خود در امورِ افغانستان، خلاف‌ورزی‌های طالبان را به موارد و ساحاتِ مختصر تقلیل نبخشیده و از گستردگیِ نقضِ حقوق‌بشر در افغانستان، اغماض و چشم‌پوشی نکنند.

هیئت رهبری کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا