ٍ
Uncategorized

افزایش قطع جنگل های نورستان وکنر به دلیل فقر اقتصادی

براساس شاخص های توسه سازمان ملل متحد:افغانستان از میان 191 کشور و منطقه در رتبه 180 قرار دارد

جلوگیری ازقطع جنگل: افغانستان درجهان رتبهء 180 را دارد

سانتفیک امریکن درگزارشی به قطع بی رویه جنگل های افغانستان از جمله درکنر ونورستان پرداخته وبا عنوان نگاهی ویژه به جنگل های تماشایی و درحال نابودی افغانستان به جزییات وضعیت قطع غیرقانونی وقاچاق چوب حاصل از قطع جنگل های افغانستان پرداخته است. دراین گزارش آمده است  که همه روزه مردم به دلیل فقر وبحران اقتصادی ناشی از روی کار آمدن طالبان به قطع جنگل ها مشغول اند. این موضوع بیشتر درنورستان وکنر ادامه دارد وچوب به صورت قاچاق به فروش می رسد.

در سال 2002، برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) از تصاویر ماهواره ای برای بررسی پوشش جنگلی در نورستان و کنر استفاده کرد. یافته ها وخیم بود. بین سال های 1977 و 2002، مساحت کل پوشش جنگلی کنر نزدیک به 30 درصد کاهش یافته بود. در نورستان، خبر بدتر بود: در آنجا 53 درصد کاهش یافته بود. گزارش فائو در سال 2016 نشان داد که جنگل های سوزنی برگ طبیعی کوچک شده و تنها حدود 1.5 درصد از کل مساحت افغانستان را اشغال کرده است.

قطع درختان غیرقانونی یک صنعت عظیم جهانی است. طبق گزارش ها 15 تا 30 درصد تجارت جهانی الوار را به خود اختصاص داده و سالانه 51 تا 152 میلیارد دالر این تجارت جریان دارد. با این همه پول، قطع غیرقانونی درختان اغلب در میان بی ثباتی اقتصادی، فقر و توسعه نیافتگی مزمن رونق می گیرد. این موضوع بدون شک در افغانستان صدق می کند، که در شاخص توسعه انسانی برنامهء انکشافی سازمان ملل (پلتفرمی که عوامل مختلف از جمله درآمد، زیرساخت ها و آموزش را ردیابی می کند) از میان 191 کشور و منطقه در رتبه 180 قرار دارد. این کشور پس از بیش از 30 سال جنگ و مدیریت ضعیف میلیاردها دلار کمک بین المللی همچنان از توسعه نیافتگی شدید اقتصادی رنج می برد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا